Senn Luckermans

Senn Luckermans is een vrolijke peuter die op 26/06/2017 het levenslicht zag in Leuven en werd perfect gezond geboren. Na een rustige zomer met alleen de gebruikelijke kwaaltjes die elk jong gezinnetje wel meemaakt, ging de kleine man zijn eerste winter in. 

In december 2017 werd bij hem op de leeftijd van 5,5 maanden de diagnose RSV vastgesteld oftewel respiratory syncytial virus. Bij volwassenen en oudere kinderen beperkt een RSV-infectie zich meestal tot een gewone verkoudheid. De infectie verdwijnt spontaan na drie tot zeven dagen. 

Bij kinderen jonger dan twee jaar, kinderen met een long- of hartkwaal en bij kinderen met een verminderde weerstand kan de ziekte zich echter ernstiger ontwikkelen. De kleinere vertakkingen van de luchtwegen kunnen geïnfecteerd zijn (bronchiolitis) of er kan een longontsteking ontstaan. In sommige situaties is een ziekenhuisopname vereist, bv. als een baby onvoldoende lucht krijgt, het benauwd heeft of slecht drinkt en daardoor tekenen van uitdroging vertoont.

Dit was ook het geval voor de kleine Senn. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis omdat hij het heel benauwd had tijdens het ademen. De toestand in het ziekenhuis verslechterde nog en na de vijfde dag is hij in hartfalen gegaan, waardoor hij een langdurige reanimatie en een kleine dag hartlongmachine heeft ondergaan. Hij is hier als bij wonder doorgekomen, maar niet zonder gevolgen. De diagnose is Cerebrale Parese, de dyskinetische vorm, quadriplegie. Wat wil zeggen dat hij aangedaan is aan zowel zijn armen, benen als mondmotoriek. 

De ouders van Senn begonnen vlug in te zien dat dit een ernstige diagnose was met verregaande gevolgen op het leven van hun als gezin en op het leven van Senn zelf. Zij zijn dan ook heel snel beginnen zoeken naar andere therapieën dan deze die standaard worden voorgeschreven in België, omdat ze aanvoelden dat er meer in Senn zat dan dat er voorlopig uitkwam.

De zoektocht leverde ook succes op want ze hadden al snel meerdere therapieën gevonden die de kleine man wel degelijk konden helpen waaronder ABR Fascia Therapie, ABM, MNRI reflexintegratie, Infrarood Lasertherapie,...

Jammer genoeg zijn deze therapieën zeer kostelijk, vooral omdat ze in België niet erkend zijn en dus ook niet terugbetaald worden. Dit is het moment waarop wij in actie zijn geschoten. We wilden hun helpen omdat de dagelijkse zorg voor hun zoontje en de zoektocht al ontzettend veel druk meebrengt voor hun als gezin. We wilden hun ondersteunen daar waar mogelijk en zo is CuPerHeroes VZW eigenlijk ontstaan.

De mama van Senn schrijft een persoonlijke blog. Je kan hun verhaal en de zoektocht naar therapieën volgen via Blog AllesVoorSenn. Verder kun je hun verhaal ook volgen via hun facebookpagina https://www.facebook.com/AllesVoorSenn/.

Hieronder een paar foto's van de kleine man waar we het allemaal voor doen en waarvoor we hopelijk op veel steun van iedereen kunnen rekenen: