Imoh Schurmans 

Het is zover. We zijn weer een jaar verder en zelfs na dit afgelopen jaar waarin onze restaurantdag werd afgelast en veel andere acties die we in gedachten hadden om te plannen, niet konden doorgaan omwille van COVID, hebben we dankzij jullie steun toch recent een derde kindje een kleine, maar niettemin belangrijke, steun kunnen schenken. Hieronder vinden jullie het levenspad van Immo Schurmans terug, geschreven door zijn ouders:

"Imoh is perfect gezond geboren op 6 oktober 2014. Echter was Imoh al enkele maanden achter elkaar op en af ziek. In december 2015 is hij nog opgenomen geweest met rsv, de maanden daarna was het afwisselend koorts, hoestjes en een paar ooronstekingen.
Zijn jonger broertje kwam 5 maart ter wereld maar de nacht van 14 op 15 maart stortte onze roze wolk in. We vonden Imoh in bed met hoge koortsstuipen. Deze hebben aangehouden tot er een pediater aan te pas is gekomen in het ziekenhuis. Ze hebben daar besloten om hem over te laten brengen naar een universitair ziekenhuis. Tijdens de rit heeft hij nog een aanval gedaan en daarna op intensieve heeft hij ook nog twee aanvallen gedaan. Hij is met zijn kleine lichaampje blijven vechten en is er als bij wonder telkens uitgekomen. Maar niet zonder slag of stoot, door te lang te stuipen heeft hij encephalitis (hersenontsteking) gedaan en heeft hij schade aan zijn hersenen. Hij heeft er dystonie (onwillekeurige bewegingen) aan overgehouden. We moeten hem dus alles terug aanleren.
Na zijn ziekenhuis opname werd hij opgenomen in een revalidatieziekenhuis waar hij 3 maand heeft verbleven dag en nacht, daarna haalde ik hem naar huis en ging hij er overdag naar "school". Na net geen 2 jaar vonden ze dat ze voor hem daar niets meer konden doen. Hij kreeg daar de klassieke terugbetaalde therapieën. Ik als moeder zie dat Imoh nog wel kan en wil maar dat zijn beperking hem hierin tegenhoudt. Tot ik op een dag een berichtje las van de ouders van Senn in een facebookgroep dat ze met ABR waren begonnen. Ik ben toen direct gaan opzoeken wat dit was en heb contact opgenomen met deze personen. We zijn dan ook gestart in juni 2019 en tot vandaag zijn we nog bijne elke dag intensief bezig om Imoh zo een goed en gemakkelijk leven te geven, om hem vooruit te helpen met de ABR therapie."